OPEN LEERCENTRUM IK DOE MEE!

Stel dat je niet met een mobiele telefoon overweg kunt?
Stelt dat je nooit met een computer hebt leren werken?
En dat je het lastig vindt om je kinderen of buren steeds om hulp moet vragen?

Onvoldoende digitaal vaardig

Op dit moment zijn 4 miljoen mensen Nederland onvoldoende digitaal vaardig. Dit betreft ongeveer 25.000 mensen in Zoetermeer die niet in staat zijn om zelfstandig zaken te doen met de overheid. Terwijl we juist voor steeds meer zaken digitaal contact moeten hebben met die overheid. Vooral mensen die al meer hulp nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die kinderopvangtoeslag moeten aanvragen of in contact komen met het UWV.

Ik doe mee! – Een oefenplek in Zoetermeer

Deze mensen komen in een negatieve spiraal terecht als ze zelf onvoldoende digitaal vaardig zijn. Om dit te doorbreken helpt het Digi-Taalhuis Zoetermeer in het open leercentrum Ik doe mee! Dit is een oefenplek in Zoetermeer waar ze onder begeleiding hun digitale vaardigheden kunnen verbeteren.

Via de samenwerkingspartners en andere organisaties in de wijk worden mensen doorverwezen naar het open leercentrum Ik doe mee! En door deze stap te zetten nemen mensen weer regie over hun eigen leven. Dat gunnen we iedereen!

Het Digi-Taalhuis Zoetermeer

Het Digi-Taalhuis Zoetermeer is een samenwerkingsverband tussen Bibliotheek Zoetermeer, Gemeente Zoetermeer, maatschappelijke partijen en taalaanbieders. We ondersteunen alle Zoetermeerders bij het ontwikkelen van de basisvaardigheden (taal, digitaal en rekenen). Het doel is om iedereen in Zoetermeer zelfredzaam te maken.

 

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget