Information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac. Nam consectetur velit et erat fermentum aliquet. In laoreet, sem sit amet faucibus pulvinar, purus tellus tincidunt ex, vel blandit nibh dui sit amet justo.

Recent Posts

Taalmaatjes begeleiden
ruim 250 mensen

Taalmaatjes wordt georganiseerd door Gilde SamenSpraak en dat is weer een onderdeel van de Stichting Vrijwilligers Centrale Zoetermeer. Gilde SamenSpraak biedt aan ruim 250 anderstaligen Nederlandse les. Door wekelijks een op een bijeenkomsten tussen taalmaatjes en hun anderstaligen wordt er op maat kennis overgedragen wat betreft de taal, het wegwijs maken in Zoetermeer op allerlei gebieden, het ondersteunen met de inburgering en heel dikwijls met het op weg helpen naar betaald of niet betaald werk.

Daarnaast organiseert Gilde SamenSpraak een Praathuis waar eens per twee weken anderstaligen met of zonder hun taalmaatje samen kunnen komen. Op deze middagen staat steeds een ander thema centraal en kunnen de bezoekers met elkaar spraken en/of een taalspelletje doen. De activiteit in Meerzicht wordt erg goed bezocht.

De subsidie die de gemeente Zoetermeer aan Gilde SamenSpraak verstrekt is vrijwel geheel nodig voor de huur van twee werkplekken en een gedeelde baliefunctie in het Forum. Tot voor kort waren er nog financiële middelen om startende taalmaatjes in groepsverband een korte introductiecursus te geven waardoor ze een betere start konden maken. Daar is helaas nu geen geld meer voor.

Met de opbrengst van het Groot Zoetermeers Dictee worden de introductiecursussen gefinancierd.

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget